vrijdag 30 juni 2017

Daar word je vrolijk van!
Weer allemaal nieuwe spulletjes voor de winkel. Het is altijd erg leuk, maar niet zo eenvoudig als het lijkt! Een nieuwe aanwinst zomaar ergens neerzetten gaat natuurlijk niet zomaar! Ik zet het ergens neer ... nee, dat past niet bij dat schilderij. Dan een ander plekje ... nee, ook niet. En zo ben je soms een half uur bezig met 1 schilderij of 1 beeldje ... om dan uiteindelijk toch te kiezen voor het het eerste plekje wat je had uit gekozen .
Als ik dan eindelijk de goede plekjes heb gevonden, krijgen we fase 2; de prijskaartjes! Terwijl ik heen en weer dribbel om de kaartjes erbij te zetten, zie ik uit een ooghoek dat een paar mensen naar een beeldje staren wat ik daar net heb neer gezet. Is het wel een goede plek? vraag ik me dan toch twijfelend af. Het is druk; een paar mensen zitten aan tafeltjes gezellig koffie te drinken, in de lijstenmakerij zoeken klanten met Jack een lijst uit bij een prachtig doek uit Bali en een paar mensen lopen rond in de galerie en de kadowinkel.
De mensen van het beeldje komen naar me toe. 'Ik word helemaal vrolijk als ik naar dat beeld kijk!', zegt zij. Kijk, dat moet kunst met je doen! Het dansend paartje van Greetje Hoving gaat mee naar Utrecht.
En ik moet weer op zoek naar een ander beeld ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten