zondag 25 juni 2017

Daar doe je het voor!
De winkelbel ging. Ik liep naar voren om de eventuele bezoekers te verwelkomen. 
Er stonden twee wat oudere dames verbaasd om zich heen te kijken in de galerie. Ze waren diep onder de indruk van de mooie kunst die bij de entree hangt en staat. Ik vertelde dat er nog meer ruimtes zijn en dat er nog veel meer moois te zien is. 
Na een eerste ronde door de verschillende ruimtes, besloten de dames eerst even een kopje koffie te drinken en alles even op zich in te laten werken. 

Een van de dames vroeg of wij ook een lijstje konden maken bij een kaart van Matthijs Röling. Natuurlijk konden we dat. Uiteindelijk lag de toonbank vol met kaarten en allerlei kado's, vooral voor zichzelf. Een van de dames vertrouwde me toe dat ze sinds tijden niet zo'n leuke middag had gehad. Haar man was pas overleden en nu zat ze ineens alleen. Autorijden kon ze niet en zomaar ergens alleen heen gaan, dat durfde ze (nog) niet. Nu was haar zus uit Nijmegen op bezoek. "Waar zullen we eens heen gaan?" had ze gevraagd. Nou, dat had ze al helemaal uitgedacht. Ze had een oude advertentie van ons op het prikbord geprikt. "Daar wil ik graag eens heen!" zei ze gedecideerd tegen haar zus.
En zo kon het gebeuren dat twee zussen samen een leuke en gezellige middag hadden. En ik ook, want zoiets is echt een kadootje! Daar doe je het voor! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten