donderdag 15 september 2016

Gouden RandjeEr worden in onze winkel natuurlijk regelmatig pakjes gebracht door diverse koeriersdiensten.
De meeste koeriers leveren het pakket netjes af en gaan dan snel verder naar een volgend adres. Koerier Pim (laten we hem zo gemakshalve maar even noemen) had na het afleveren van het pakket de rest van de dag vrij. Hij keek daarom eens op zijn gemakje rond in de winkel en de galerie. Hij vond het prachtig. Ik vroeg hem of hij wel eens in de expositieruimte was geweest. "Ik dacht dat dit de expositieruimte was, is er dan nog meer?" vroeg hij verbaasd.
Ik liet hem daarop de Kadoschuur en de expositieruimte van de Kunstmarkt Waddenland zien. Hij was totaal verrast. Net zoals veel andere mensen was ook hij verbaasd over de grote ruimte in ons pand. Aan de buitenkant ziet het er kennelijk uit als een klein winkeltje.

Ik vertelde iets over de exposanten van de expositie 'Mooi om te zien' en liet hem daarna rustig even rond kijken. Na een tijdje kwam Pim glunderend naar me toe. "Ik heb een paar mooie dingen gezien maar ik kan nog niet goed kiezen. Het is allemaal mooi!" Hij twijfelde tussen een lamp van Arda Barten, een wolschilderij van Astrid de Weerd en een schaal van Yvonne Mangelsdorf. Pim bekeek alles nog eens goed. Ineens hakte hij resoluut de knoop door. "Ik neem het gewoon allemaal!" zei hij opgetogen.

Gisteren kwam hij met een schilderij onder zijn arm de winkel binnen. Gekocht via de veiling voor een prikkie, zei hij enthousiast. Nu nog een mooie passende lijst, dat kunnen jullie ook vast wel maken! We hebben samen met hem een mooie lijst uitgezocht.

Dit zijn dingen waar wij blij van worden. Het is heerlijk om iemand zo blij kunnen maken met kunst en mooie dingen uit onze galerie en lijstenmakerij. Echt een Gouden Randje, net als de lijst!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten