vrijdag 5 februari 2016

Een lijst voor Valentijn"Ik heb een hartje wat ik graag wil inlijsten, kan dat?" De jongen die dit vroeg stond wat onzeker voor de toonbank met een rood plastic hartje in zijn hand. Zijn hoofd was bijna net zo rood als het hartje. Hij wilde het graag laten  inlijsten voor zijn vriendin, voor Valentijns dag. Als het kon ook een passende tekst erbij, iets als "ik houd van jou", bracht hij er met een zo mogelijk nog roder hoofd uit. Wij waren inmiddels totaal gesmolten voor deze sympathieke jongen, die er kennelijk veel voor over had om om zijn meisje van zijn liefde voor haar te overtuigen.

Jack bekeek het plastic hartje met een kritische blik. Het zag er wat goedkoop uit. Daarbij was het vrij dik, wat betekent dat er een verdiepte lijst omheen zou moeten. Het zou dan al met al wat grof worden, dacht Jack. En zeker niet passend bij een prille ontluikende liefde. Jack pakte een snoephartje uit de snoeppot. 'Zoen', stond erop. dat was kennelijk niet wat hij wilde. Na even zoeken vond hij wat hij zocht. Een roze hartje met de veel betekende tekst "I love you". De jongen werd helemaal blij. Toen jack een lijst pakte en liet zien wat je met een vier-dubbel passe-partout karton kan doen, sloeg zijn verlegenheid terstond om in puur enthousiasme. Ik dacht even dat hij Jack zou gaan omhelzen, maar het bleef bij het slaken van enthousiaste kreten als "wat gaaf, vet cool", enz.

Met diverse restantjes hebben we uiteindelijk een lief, origineel en ook nog betaalbaar kado gemaakt voor Valentijn. En misschien hebben we ook nog  een beetje kunnen bijdragen aan de mooie liefde tussen twee mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten