donderdag 4 februari 2016

Blaarkop opent galerie
Als je bedrijf 25 jaar bestaat, dan ga je onwillekeurig even terug in de tijd ... herinneringen ophalen.

In 2001 verhuisden we van een appartement in Rotterdam naar een woonboerderij in Saaksum. In de prachtige met riet bedekte schuur werd een galerie en lijstenmakerij ingericht, toen nog onder de naam De Verbeelding. De opening vond plaats op 28 september 2001 en was spectaculair te noemen.
Op de tonen van ‘Toen wij uit Rotterdam vertrokken’, (gespeeld door Jos Valster op saxofoon), komt koe Hennie II (een echte Groninger blaarkop) aanlopen met een gouden lijst om de nek. De koe was hiervoor een week lang getraind door boer Henk Luursema uit Saaksum. Eerst wilde Hennie absoluut geen lijst om haar nek. Daar is natuurlijk iets voor te zeggen. Koeien lopen over het algemeen niet met een lijst om de nek in het rond. Uiteindelijk, na een week trainen, vond ze het goed.

Op het laatste nippertje bleek, dat er nog een speciale vergunning moest komen omdat in die tijd net de 'Gekke Koeienziekte' heerste. Koeien mochten niet worden vervoerd.
De dag van de opening was het prachtig weer. Hennie liep welgemoed naar de galerie, alwaar een heel ontvangstcomité klaar stond.
Mirjam de Meijer, gedeputeerde van  cultuur van de provincie Groningen, nam de lijst van Hennie af. Vervolgens stopte ze  een foto van Hennie, die we eerder die week hadden genomen, in de lijst. De ingelijste foto werd tot slot op een schildersezel  bij de ingang gezet ... en de galerie was geopend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten