maandag 10 maart 2014

Bijzondere opdracht
Een wel heel bijzondere opdracht van Museum Nienoord te Leek.

Voor de nieuwe expositie 'Verborgen Verhalen' over de geschiedenis van de borg, maakten we 20 prints op canvas. Portretten van de bewoners van weleer. Deze werden door ons ingelijst in lijsten die bij het tijdsbeeld van het betreffende portret pasten. Dat is nog niet zo bijzonder, zult u nu denken. Maar, nu komt het; de schilderijen moesten vervolgens voor een deel worden verbrand.
Het moest lijken op de brand die destijds veel heeft verwoest op Nienoord. Veel schilderijen gingen daarbij helaas verloren. We hebben de brand  zo goed mogelijk proberen na te bootsen.

Wel een beetje bizar ... eerst maak je mooie prints en lijsten, en daarna steek je het weer in de fik. Dat lijkt overigens makkelijker dan je denkt ... Het moest natuurlijk allemaal 'echt'  lijken maar er moest ook nog wel een en ander zichtbaar zijn.
Het in de brand steken van de schilderijen deden we samen met Laurens Hout te Oldehove. Af en toe sneed het je wel even door de ziel als de vlammen een mooie lijst opvraten ... Maar toen we uiteindelijk de tentoonstelling op Nienoord zagen, klopte het wel allemaal. Echt een aanrader om te bezoeken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten