vrijdag 26 april 2013

Beelden Hein Mader
Wij zijn heel blij en trots dat vijf prachtige beelden/objecten van Hein Mader een tijdje bij Nou Nog Mooier mogen staan.
In eerste instantie denk je: "Hm ..." In tweede instantie ga je voelen en nog eens kijken ... en dan ben je verkocht! Althans, zo verging het mij.

De beelden voelen heel prettig aan. Het valt ook op dat iedereen de beelden wil aanraken en (soms stiekem) strelen.
Hoe je de beelden ook draait, ze zijn steeds weer anders en ook steeds weer prachtig in hun bedrieglijke eenvoud.
De beelden zijn ook te koop. Ze worden dan opnieuw gegoten in een beperkte oplage van 100 stuks.

Hein Mader is in 1925 in Oostenrijk geboren. Na vele omzwervingen komt hij in 1960 naar Nederland. Hein werkt als docent aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Hij komt veelvuldig in aanraking met de kunsten en begint met beeldhouwen.
In 1971, op 46-jarige leeftijd, besluit Hein zich vrijwel volledig en uitsluitend op beeldhouwen te richten. .
Met zijn eigen falen en tekortkomingen als uitgangspunt, zijn wensen en hoop voor een betere wereld als doel, creëert de kunstenaar beelden die een ongelofelijk rust en kalmte uitstralen, beelden die een bijzondere vriendelijkheid en openheid bezitten en ieder die ze ziet uitnodigt tot contact.

Op 86-jarige leeftijd is hij overleden. Gedurende zijn bijna 40 jaren van beeldhouwen bouwt hij een respectabele collectie op van meer dan 200 beelden.
Tijdens zijn laatste levensjaar is één van zijn grootste wensen in vervulling gegaan: zijn collectie van zijn vrije werk zal bijeen blijven. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten