dinsdag 26 maart 2013

TulpenfairZaterdag stonden we met een kraampje op de Tulpenfair in Kruisweg. Buiten was het ijzig koud. De gevoelstemperatuur was, zo werd gezegd, iets van - 15 graden. Toch stonden er in die snijdende kou dik ingepakte op michelin-mannetjes lijkende vrijwilligers het verkeer te regelen. Je zag van hen niet veel meer als een neus .. is een neuswarmer geen goed idee, vroeg ik me af? Maar echt alle lof bij deze voor Jan en de andere vrijwilligers!

Binnen kreeg je iets meer een soort van lentegevoel. Veel, heel veel tulpen, wat natuurlijk niet zo vreemd is voor een tulpenfair ... Ook wasde temperatuur, voor zo'n grote schuur, redelijk goed.
Alles was tot in de puntjes geregeld. Er was een pendeltreintje, wat je naar de diverse locaties bracht.


Kinderen werden geschminkt. Je kon een blik in de 'keuken van de tulpen-business  
werpen, wat heel leuk was om te zien. Er waren allerlei kraampjes, zoals: bloemstukjes van ... jawel .. prachtige tulpen, antiekrestauratie, schilderijen, 2ehands kleding, sieraden, met de hand geweven stola's en shawls, heerlijke kazen en wij dus met lijsten kunst en kado's.

Veel mensen waren verbaasd te zien dat we behalve lijsten en kunst ook leuke kaarten en kadootjes verkopen.


De buurman, Steenuil Antiekrestauratie, trok veel publiek. Hij liet zien hoe je bijenwas maakt, van honingraat tot kant en klare potjes heerlijk ruikende was ....  

Er kwamen veel bezoekers, die stoer de kou trotseerden. Kortom; een leuke en interessante dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten