maandag 30 juli 2012

Expositie Henk ter HorstHenk ter Horst, geboren in Roswinkel (1937) volgde de vrije kunst aan academie Minerva te Groningen. Aansluitend volgde hij de opleidingen voor MO tekenen A en B.
Naast leraarschap is hij steeds actief geweest als beeldend kunstenaar.  Tot de jaren 80 schilderde hij hoofdzakelijk in een realistische stijl. Vanaf 83 verandert dit. Hij maakt dan een serie werken over ‘Klaagliederen’. In die periode maakt hij veel werken voor kerkelijk gebruik.

Het noordelijke kustgebied blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem. Eind jaren 90 begint hij met een serie sterk geabstraheerde schilderijen met als titel: 'Wolken en reflecties'. Besmet met het ‘Wad-virus’ zegt Henk: “Je komt er nooit weer vanaf!”
Om de ambachtelijke kant van het schilderen niet kwijt te raken, maakt hij zo nu en dan ook stillevens. De werken van Henk getuigen van een ware passie voor het schilderen. Zijn werken zijn zeer gevarieerd en boeiend maar vooral erg prachtig!
De tentoonstelling Henk ter Horst is te zien van 11 augustus t/m 29 september bij Nou Nog mooier, Baron van Asbeckweg 38 te Warfhuizen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten